Wat is holistische massagetherapie?

“We gaan voorbij de woorden en luisteren naar het verhaal van jouw lichaam”. Jouw lichaam liegt nooit.

Er zijn maar weinig psychotherapievormen of behandelmethoden die het genezend vermogen en het verhaal van het lichaam inzetten om de geestelijke en fysieke erfenis van een (getraumatiseerde) (als pijnlijk ervaren) jeugd of bijvoorbeeld problematische gehechtheid te verminderen. Hierdoor werken veel therapeuten vooral met het woordelijke verhaal van hun cliënt. Door geen gebruik te maken van het lichaam als instrument voor therapeutische actie, wordt de cliënt een belangrijk en onmisbaar middel onthouden om tot zelfkennis en verandering te komen. Daarbij komt vaak, dat veel cliënten met dergelijke ervaringen in hun leven al de nodige gesprekstherapieën hebben gehad en het woordelijke verhaal over hun leven wel kennen.

Bij massagetherapie worden (pijn)klachten en symptomen door aandachtige aanraking en rustige massage meer inzichtelijk gemaakt. Als de oorzaak duidelijk(er) is kan er gekozen worden om op een andere manier met de klachten en/of de oorzaak om te leren gaan. Holistisch betekent: kijkend naar de mens als één geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen worden in het proces betrokken, Niet enkel de klacht ‘an sich’ staat centraal, maar jij als mens.

Een lichamelijke klacht ontstaat niet zomaar. Je lichaam geeft je informatie via pijn of klachten. Massagetherapie maakt je bewust van de onderliggende boodschap, brengt je meer lichaamsbesef en daardoor een beter contact met jezelf.

Door jou vragen te stellen en aandachtig aan te raken (massage) kun je je bewust worden wat er onder de klachten en symptomen verborgen ligt.

In overleg met jou wordt bepaald welke massagevorm wordt toegepast.

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...