Coaching

Lichaamsgericht coachen / Body & Mind Language Coaching

Ik heb in mijn beroep als holistisch massagetherapeut zeer bewust de keuze gemaakt voor een vorm van lichaamsgericht coachen volgens de methode van Body & Mind Language Coaching (kortweg BML).

Wat is BML?
Als je problemen ervaart in je leven kun je de neiging hebben je vast te houden aan het vertellen van je (levens)verhaal, wat je kan beperken te veranderen of je ervan weerhoudt je onderliggende behoeftes te verkennen. In je lichaam bevinden zich weggedrukte overtuigingen ontstaan door ervaringen in het verleden, die onbewust en soms negatief je gedrag beïnvloeden. Om deze overtuigingen bewust te maken is gesprekstherapie vaak onvoldoende. We kunnen nu eenmaal niet onze problemen enkel mentaal oplossen, verworven inzichten moeten ervaren worden.

Je kunt nieuwe ervaringen direct opdoen door je lichaam in te zetten bij coaching. Hierbij gebruik makend van interventies, houding en gebaar, afgestemd op de problematiek. Dit is een effectieve manier om direct op de ervaringslaag te werken, om het verhaal los te laten.

Uitgangspunt is dat lichaam en geest één geheel vormen en dat verandering in het fysieke systeem een uitwerking heeft op je gevoelslaag en je denken. Niet enkel praten over je problematiek (oplossing ligt in de toekomst) maar direct ervaren wat er meer mogelijk is (direct ervaren in het hier en nu waar je tegenaan loopt).

Als je belangstelling hebt om je te laten coachen door mij, nodig ik je eerst uit voor een gratis intakegesprek om te ervaren of er een wederzijdse klik is, om je coachvraag of stagnatie te bespreken en of lichaamsgerichte coaching (BML) je aanspreekt.

Mijn werkwijze is niet statisch. Zo kan ik in een traject gebruik maken van BML interventies, houding en beweging, ademhalingstechnieken, aanraking of massagetherapie. Dit alles afgestemd op jouw hulpvraag en in overleg.

Ik heb mijn coachopleiding met veel plezier gevolgd bij het BML instituut in IJsselstein (www.bmli.nl)

Tarief: € 75,00 per sessie van circa 75 minuten. Consulten worden niet vergoed, tenzij de coaching is geïntegreerd in een traject holistische massagetherapie.

Lees hieronder verder als je meer wilt weten over Body Mind Language Coaching:

Het non-verbale aspect in onze communicatie is het meest belangrijk en minder gevoelig voor misinterpretatie dan het gebruik van woorden. Ons lichaam draagt weggedrukte overtuigingen in zich die onbewust ons gedrag beïnvloeden. Vaak is het enkel aangaan van gesprekstherapie niet voldoende. Het inzetten van ons lichaam kan een bijdrage leveren aan het komen tot inzichten en het vergroten van mogelijkheden.
Door de eenheid tussen lichaam en geest wordt deze aanpassing tot uitdrukking gebracht in ons fysieke systeeem (lichaamshouding).

BML gaat uit van de eenheid tussen lichaam en geest. BML ziet de ontwikkeling van ons lichaam verbonden met de ontwikkeling van ons karakter. Lichamelijke beperkingen zijn geen op zichzelf staande blokkades maar zijn verbonden met onze manier van in het leven staan en het leven ervaren. De emoties, die we hebben onderdrukt, worden opgeslagen in spierspanningspatronen, onze ademhaling, de bouw van ons lichaam, de manier van bewegen, onze gezichtsexpressie en onze organen.

Wij streven naar een toename van vitaliteit, levendigheid en creativiteit.

BML werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Van een  cliënt wordt verwacht dat hij / zij het eigen proces aan wil gaan om zelf te ervaren wat het effect is van de interventies.

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...