Seksueel misbruik

Een heftig onderwerp…… Nog veel heftiger als je hiermee te maken (hebt gehad). Bij mij vind je iemand die dit onderwerp niet uit de weg gaat, iemand die niet wegkijkt maar jou aankijkt, jou ziet en jou erkent. Met heel mijn hart. Hier kun je thuiskomen in een laagdrempelige omgeving, geen klinisch gebouw maar op een warme plek.

Ik ben ervaringsdeskundige (misbruik begin puberteit) en weet hoeveel jaren het kan duren voordat je een en ander hebt kunnen verwerken, een plek hebt kunnen geven en hoeveel tijd het kost om het uiteindelijk te gaan zien als een deel van je levensverhaal, hoe wrang ook. En wetend dat een deel van jouw verloren zelf altijd op de achtergrond aanwezig zal blijven.

Seksueel misbruik ontwricht je en kan er voor zorgen dat je je heel lang of altijd ‘anders’ zult voelen, anders en onbegrepen. Eenzaam ondanks dat je niet alleen bent, terwijl je voor je gevoel veel meer je best moet doen dan anderen. Ik begrijp je. En ik begrijp ook de vele andere gevoelens die in jou zijn. Schaamte, schuldgevoel?

De focus voor mij als lichaamsgericht therapeut en traumaseksuoloog ligt op het ondersteunen bij het hervinden van het contact met jouw lichaamsgevoel. Het jou laten ervaren dat jouw lichaam van jou is en dat jij de regie hebt. Dat nare ervaringen jou zijn aangedaan en dat jij daar geen enkele schuld aan hebt. De verantwoording ligt altijd bij de dader.

Ik ben bekend met thema’s als schaamte, (onterecht) schuldgevoel, zelfafwijzing, problematiek met intimiteit en seksualiteit, onzekerheid, gespannenheid, verlegenheid, jezelf lelijk vinden, je gauw schuldig voelen, lastig vinden om gevoelens te herkennen, moeilijk kunnen voelen, je grenzen niet voelen, teveel je best blijven doen, dissociëren, geslachtsdelen afwijzen, een hekel hebben aan s*ks, erectiestoornissen, spanning in het bekkengebied en onnoembaar veel andere thema’s voortvloeiend uit seksueel trauma.
En de lijst van gevolgen is eindeloos lang…….. Erkenning is van het grootste belang. Iemand die luistert naar jou. Ik ben er voor je en zal met heel mijn hart naar je luisteren.

Ik heb het vermogen en de ervaring om alle thema’s die mensen kunnen bezighouden op het gebied van intimiteit en seksualiteit op een volstrekt normale en respectvolle manier, zonder schroom te bespreken.

Ik geef sessies aan vrouwen en mannen. Na een intake kan ik aangeven of ik iets voor jou kan betekenen en of er vanuit jou voldoende vertrouwen is.

Sinds maart 2023 ben ik afgestudeerd als traumaseksuoloog aan ExCeTra; Expertise Centrum Traumaseksualiteit. Daarna kreeg ik les van José Al. (Schrijfster van ‘Het bevuilde nest’,
psychotrauma-expert, onderzoeker, ervaringsdeskundige en docent). Ik leerde traumasensitief te werken.

Dit betekent dat ik diepgaande kennis heb van de gevolgen na seksueel misbruik. Maar, in eerste instantie ben ik mens, medemens, medereiziger met jou.

Via deze link kun je vragenlijsten vinden om jezelf te testen op ’traumaseksueel zijn’ (na seksueel misbruik) https://traumaseksualiteit.nl/vragenlijsten1/

Via deze link zie je wat de gevolgen kunnen zijn als je seksueel misbruikt bent: https://seksueelmisbruik.info/

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...