Seksueel misbruik

Sinds 2023 ben ik afgestudeerd als traumaseksuoloog aan ExCeTra; Expertise Centrum Traumaseksualiteit. https://traumaseksuologie.nl/speaker/josje-rink/

Dit betekent dat ik diepgaande kennis heb van de gevolgen na seksueel misbruik.

En de lijst van gevolgen is eindeloos lang…….. Erkenning is van het grootste belang! Iemand die luistert is wat jij nodig hebt.

Ik ben ervaringsdeskundige en weet hoeveel jaren het kan duren voordat je een en ander hebt kunnen verwerken, een plek hebt kunnen geven en hoeveel tijd het kost om het te gaan zien als een deel van je levensverhaal, hoe wrang ook. En toch is dit mogelijk.

De focus voor mij als lichaamsgericht therapeut en traumaseksuoloog ligt op het ondersteunen bij het hervinden van het contact met jouw lichaamsgevoel. Het jou laten ervaren dat jouw lichaam van jou is en dat jij de regie hebt. Dat nare ervaringen jou zijn aangedaan en dat jij daar geen enkele schuld aan hebt. De verantwoording ligt altijd bij de dader.

Ik ben zéér bekend met thema’s als schaamte, zelfafwijzing, problematiek met intimiteit en seksualiteit, onzekerheid, gespannenheid, verlegenheid, jezelf lelijk vinden, geslachtsdelen afwijzen, een hekel hebben aan s*ks, erectiestoornissen, spanning in het bekkengebied en veel andere thema’s voortvloeiend uit het trauma.

Ik heb het vermogen en de ervaring om alle thema’s die mensen kunnen bezighouden op het gebied van intimiteit en seksualiteit op een volstrekt normale en respectvolle manier, zonder schroom te bespreken.

Ik geef sessies aan vrouwen en mannen. Na een intake kan ik aangeven of ik iets voor jou kan betekenen.

Via deze link kun je vragenlijsten vinden om jezelf te testen op traumaseksueel zijn (na seksueel misbruik) https://traumaseksualiteit.nl/vragenlijsten1/

Via deze link zie je wat de gevolgen kunnen zijn als je seksueel misbruikt bent: https://seksueelmisbruik.info/

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...