Lichaamsgerichte coaching

Lichaamsgerichte coaching / BML coaching

Als je problemen ervaart of vastloopt in je leven bestaat begrijpelijk de behoefte hierover te praten, met een coach, therapeut of psycholoog. Je kunt er achter komen dat enkel praten over je problemen of dat waarop je vastloopt zijn beperkingen kent; je komt niet echt verder. Sterker nog, als je niet oppast, wordt praten óver je problemen een vorm van herbeleving, pijnlijk, en het lost uiteindelijk niets op.

Alleen een ervaring creëert een nieuwe ervaring en dat is nou precies waarom ik als BML Coach (Body & Mind Language Coach), lichaamswerk in combinatie met het gesprek inzet. Niet ons brein en ons denken, maar ons lichaam is onze grootste informatiebron. Ons lichaam en ons karakter zijn tegelijkertijd ontwikkeld. De manier waarop we door het leven zijn gevormd (levenshouding) is terug te zien in de vorm, houding en beweging van het lichaam (lichaamshouding) en in spierspanningspatronen. De spanning zit niet toevallig in een bepaald deel van je lichaam.

Een houding of beweging zegt meer dan 1000 woorden. Onze communicatie verloopt voor 93% non-verbaal. BML coaching is een effectieve manier om direct in de ervaringslaag te werken. Het is direct voelbaar wat een houding of verandering in je lichaam en gevoelsleven teweeg brengt. In plaats van enkel over je problematiek te praten, word je op een dynamische manier uitgenodigd te ervaren wat iets met je doet, wat jouw wel of niet beweegt.

Lichaamsgerichte coaching (BML) nodigt je uit eerder uit je comfortzone te stappen zodat je veel eerder tot de kern van je problematiek komt.

 

Plaats een reactie

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...