Uitgelicht: Holistic Pulsing

Tijdens mijn behandelingen geef ik regelmatig een sessie Holistic Pulsing, maar wat is dat nu eigenlijk?

Holistic Pulsing is een lichaamsbehandeling met een grote dieptewerking. De behandeling werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam. Het kan ook ingezet worden bij emotionele trauma’s of(chronische) depressie.

De basisbeweging bij Holistic Pulsing bestaat uit ritmische bewegingen. Je ligt met je kleding aan op de massagebank met je armen langs je lichaam. Dit kan zowel in ruglig als in buiklig zijn.

Ik zet jouw lichaam in beweging met mijn handen door een constante wiegbeweging, het beste te vergelijken met een baby die in een kinderwagen ligt die rijdend wordt voortbewogen. Ook geef ik lichte tracties (trekbewegingen) aan ledematen terwijl ik puls. Uiteraard  alles afgestemd en subtiel. Dit geeft een zeer kalmerende uitwerking op het zenuwstelsel, met als gevolg diepe ontspanning.

Bij Holistic Pulsing is gauw te zien waar je lichaam niet soepel mee deint, dat kan duiden op een stagnatie. Door verder te behandelen op de stagnatie kan dat wat vastgezet wordt, aandacht krijgen waardoor de stroming weer op gang kan komen en op onderliggend thema ingegaan kan worden.

Net als bij alle vormen van lichaamsgerichte therapie draait het bij Holistic Pulsing om het herwinnen van:
Autonomie
Bewustwording
Acceptatie

Een prachtige doch relatief onbekende vorm van lichaamstherapie.

Plaats een reactie

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...