Massage bij rouwverwerking

Een massage tijdens een rouwproces / verliesverwerking kan zeer ondersteunend zijn. Er hoeft niet gepraat te worden, het mag/kan wel. Maar praten kan nog te moeilijk zijn en dan is aandachtig en rustig gemasseerd of aangeraakt worden van grote waarde. Liggen op de massagebank in een door jou gewenste houding, ontvangen, zonder dat er iets van je verwacht wordt, begrip, iemand die luistert en meeleeft. Bijkomen….warme handen die je lichaam ondersteunen, steun bieden….er is tijd voor jou en jouw verdriet.

Het verdriet kan ik niet voor je wegnemen, maar “de rust die even terug mag keren in je hoofd en lichaam is van grote waarde”. Dit zijn de woorden die iemand die mijn behandeling recent onderging, me zei. Het woordeloos mogen zijn zonder iets uit te hoeven leggen.

Ervaren van begrip en compassie. Rustig gemasseerd worden (rug, voeten, hoofd, handen…..ik volg mijn intuïtie) of zachtjes geschud worden om de spanning uit je lijf te laten vloeien, het helpt en steunt. Veel meer dan samen op een stoel tegenover elkaar zitten en enkel je verhaal mogen doen.

Plaats een reactie

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...