Voor wie?

Holos massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Naast spier- en gewrichtsklachten kun je hierbij ook denken aan ongemakken als hoofdpijn, spijsverteringsklachten, stress, burn-out , depressie, moeite met intimiteit en slapeloosheid. Holos massage en massagetherapie hebben ook een preventieve werking. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ruimschoots aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens. Het bevordert de gezondheid, verhoogt de kwaliteit van het leven. Massagetherapie in ziekenhuizen blijkt een sneller herstel tot gevolg te hebben. Ook in verzorgingshuizen en zelfs hospices blijkt het een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn in de laatste periode van het leven. Kortom, liefdevolle aanraking is van fundamenteel belang voor de mens in alle fasen van het leven. En waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan Holos massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Bovendien maakt de aandachtige manier van aanraken en aanwezig zijn van de therapeut bij het proces van de cliënt, dat de cliënt zich thuis kan voelen komen in zijn lichaam.

Oorzaak van de klacht

Oorzaken die verband kunnen houden met het ontstaan of voortbestaan van de klachten zijn: een grote werkdruk, conflicten, emotionele problemen, verlies van dierbaren, ernstige ziekteprocessen, relatieproblemen, terugkerende stressvolle situaties, trauma’s (ongelukken) e.a.

Door deze oorzaken kan er steeds meer emotie opgeslagen worden in uw lichaam, als u deze niet voldoende verwerkt of doorleeft.
Ook uw lichaamsbesef en het stellen van grenzen voor uzelf blijken dan vaak niet te lukken, waardoor er voorbijgegaan wordt aan hetgeen wat daadwerkelijk goed is voor u. Hierdoor kan er steeds meer spanning in uw lichaam komen, waardoor de lichamelijke en psycho-emotionele klachten verergeren.

Overmatig eten, roken, alcohol- en koffiegebruik, zijn ook uitingen die er op kunnen duiden dat u emotioneel niet optimaal in balans bent.