Massage bij kanker

Massage bij kanker ter ontspanning en ter ondersteuning van lichaam en geest.

Kanker is een ziekte met verstrekkende gevolgen. Je lichaam is ernstig ziek en je krijgt ineens te maken met behandelingen als chemotherapie, bestraling, hormoontherapie of een operatie. Ook geestelijk krijg je het nodige te verwerken. Ineens ben je ‘een patiënt’.

Behoefte aan ondersteuning

Massage biedt ondersteuning tijdens deze ingrijpende periode. In plaats van enkel medisch en functioneel te worden aangeraakt, ervaar je tijdens een massage weer hoe warme en persoonlijke aandacht voelt, hoe rustgevend en ontspannend het kan zijn. Daarnaast kan een massage pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid en stress verminderen.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak baat hebben bij massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van je lichaam en geest.

Bij massage bij kanker is het van belang dat de massagetherapeut weet wat zij doet. Je lichaam is door de ziekte uit balans en mag door de massage niet verder uit balans raken.

Ik ben geregistreerd massagetherapeut en ik heb ruime ervaring met het geven van massages. Ik heb de specialisatieopleiding ‘Massage bij Kanker’ gevolgd. Dankzij kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen ervan, kan ik de massage afstemmen op je lichamelijke en geestelijk conditie. Ik geef je – binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen – een optimale massage waardoor je lichaam niet verder uit balans raakt maar juist ontspant.

Kijk ook eens op https://www.stichtingvoorjou.nl/ om te zien hoe massage bij kanker ook in ziekenhuizen wordt ingezet, dit gebeurt op steeds meer plaatsen in Nederland.

Ik geloof
Dat ik geen groter geschenk
Kan ontvangen
Dan door de ander
Te worden gezien
Te worden gehoord
Te worden begrepen
En aangeraakt
Het grootste geschenk
Dat ik kan geven is
De ander te zien
Te horen, te begrijpen, aan te raken,
Wanneer dat gebeurt
Voel ik
Dat er contact is gelegd.

Virginia Satir

Plaats een reactie

Volg mij ook op Facebook of LinkedIn!

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws...